Us presentem el 2n Curs d’Estiu de Direcció Coral que se celebrarà a Barcelona el juliol del 2021. 

El 2019, la FCEC i el SCIC van decidir sumar esforços per crear un curs que parteix de dues idees principals. En primer lloc, la de crear un marc de treball diferent dels cursos regulars que ambdues federacions desenvolupen des de ja fa anys: un curs d’estiu i de format intensiu que ofereixi un nou espai de formació per a persones amb experiència en la direcció coral. I en segon lloc, la de sumar recursos per crear un curs de direcció transversal, un curs on cada alumne podrà escollir la seva especialitat i nivell però que també oferirà sessions conjuntes que busquen ampliar la formació en totes les facetes de la direcció i en diversitat pròpia del món coral. Al curs, s’hi suma un tercer col·laborador, l’ESMUC, que permetrà desenvolupar les sessions de formació en uns espais i condicions immillorables.

El curs ofereix dos nivells enfocats a la direcció de cor mixt i un nivell enfocat a la direcció de cor infantil. Tots tres grups comptaran amb cor pilot i pianista repertorista diaris i amb professors de primer nivell com són Elisenda Carrasco, Josep Vila i Casañas, Pere Lluís Biosca i Jordi Lluch. Enguany, també comptarem amb la presència de Joan Magrané com a compositor convidat, i el Cor Madrigal, de reconeguda trajectòria. 

Després de l’èxit de la primera edició, estem expectants per rebre-us a la segona edició del curs, que l’any passat es va haver de cancel·lar per la pandèmia i que aquest estiu, finalment, serà una realitat.

Informació pràctica

Del dijous 1 al diumenge 4 de juliol de 2021. Quatre dies intensius amb un programa específic segons especialitat (cor infantil o cor mixt) i nivell.

Inici l’1 de juliol a la tarda.
Horari lectiu: de 10 a 14h i de 16 a 19h.

DESCARREGA’T L’HORARI DEL CURS

El curs es realitzarà a les instal·lacions de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), Edifici de L’Auditori, C/Padilla 155, 08013 Barcelona.

Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

Especialitats i nivells

logoYellow2

COR INFANTIL

NIVELL MITJÀ/AVANÇAT

Destinat a directors/es de cor amb experiència coral. A partir d’un repertori proposat es treballarà el gest, dinàmiques d’assaig, recursos vocals per a infants i didàctica de la cançó. També es treballarà l’anàlisi tant des del punt de vista de director com el pròpiament musical i tots els aspectes relacionats amb la direcció d’un cor, a nivell humà i musical. Cada alumne actiu disposarà d’un temps per a treballar cada dia amb el cor pilot, amb prèvia preparació conjunta i valoració posterior.
·
Professora:
Elisenda Carrasco
·
Cor pilot:
Cor Infantil Sant Cugat

logoMagenta

COR MIXT

NIVELL MITJÀ

Adreçat a directors/es amb una certa experiència coral, professors/es de música de conservatori, escoles de música i mestres de música que dirigeixen corals. Treball de tècnica de direcció (gest), pràctiques de direcció amb pianista i cor pilot, i anàlisi aplicada de les obres treballades. Orientacions per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat. Treball de dinàmiques d’assaig.
·
Professors:
Pere Lluís Biosca i Jordi Lluch
·
Cor pilot:
Coral Sant Jordi

logoGreen

COR MIXT

NIVELL AVANÇAT

Adreçat a directors/es actius i amb una sòlida experiència coral i estudiants avançats de direcció.
Treball de tècnica de direcció (gest), pràctiques de direcció amb pianista i cor pilot, i anàlisi aplicada de les obres treballades. Orientacions per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat.
Treball de dinàmiques d’assaig.
·
Professor:
Josep Vila i Casañas
·
Cor pilot:
Cor Bruckner Barcelona

Sessions especials conjuntes

02/07/2021 a les 17.30h
Basílica de la Mercè

ASSAIG OBERT I CONCERT DEL COR MADRIGAL

03/07/2021 a les 16h
Escola Superior de Música de Catalunya

DESCOBERTA DE REPERTORI AMB JOAN MAGRANÉ

Sessió oberta a públic extern
Inscripcions a info@cursdedirecciocoral.cat
Preu: 25€
03/07/2021 a les 18h
Escola Superior de Música de Catalunya

CANT COMÚ AMB JOSEP VILA I CASAÑAS

Sessió oberta a públic extern
Inscripcions a info@cursdedirecciocoral.cat
Preu: 25€

CONCERT INAUGURAL

01/07/2021 a les 21.00h
Església de Sant Gaietà (C/Consell de Cent 293)

CONCERT DE LA FEDERACIÓ DE CORALS JOVES DE CATALUNYA

La FCEC i el SCIC conviden a la Federació de Corals Joves de Catalunya a oferir el concert inagural del Curs d'Estiu de Direcció Coral amb motiu de la celebració del seu 50è aniversari. Interpretaran "El Mirador", de Josep Vila i Casañas, i altres obres de compositors catalans.
Donatiu: 5€
Sense reserva prèvia fins a esgotar l'aforament.