Us presentem el Primer Curs d’Estiu de Direcció Coral que se celebrarà a Barcelona el juliol del 2019. 

Per primera vegada, la FCEC i el SCIC sumen esforços per crear un curs que parteix de dues idees principals. En primer lloc, la de crear un marc de treball diferent dels cursos regulars que ambdues federacions desenvolupen des de ja fa anys: un curs d’estiu i de format intensiu que ofereixi un nou espai de formació per a persones amb experiència en la direcció coral. I en segon lloc, la de sumar recursos per crear un curs de direcció transversal, un curs on cada alumne podrà escollir la seva especialitat i nivell però que també oferirà sessions conjuntes que busquen ampliar la formació en totes les facetes de la direcció i en diversitat pròpia del món coral. Al curs, s’hi suma un tercer col·laborador, l’ESMUC, que permetrà desenvolupar les sessions de formació en uns espais i condicions immillorables.

El curs ofereix dos nivells enfocats a la direcció de cor mixt i un nivell enfocat a la direcció de cor infantil. Tots tres grups comptaran amb cor pilot i pianista repertorista diaris i amb professors de primer nivell com són Elisenda Carrasco, Josep Vila i Casañas, Pere Lluís Biosca i Jordi Lluch. Les sessions conjuntes també compten amb grans noms com són Bernat Vivancos, el Cor de Noies de l’Orfeó Català i el Cor Francesc VallsI, per últim, el curs presenta un programa de concerts curts als vespres que pretén completar la formació amb una programació ben diversa on es podran escoltar totes les tipologies de cors: cor infantil, cor mixt (amateur), cor de noies i fins a un cor professional.

Paral·lelament a aquesta estructura, l’ESMUC ofereix un itinerari de cor infantil de nivell inicial, adreçat principalment a mestres i professors de primària i secundària amb eines per a enfocar el cant coral a l’aula. Els professors de direcció seran Gemma Tatay i Jaume Sala i comptarà amb la col·laboració d’especialistes en el camp de l’educació. Els seus alumnes també podran participar de les sessions conjuntes i concerts. Si esteu interessats en aquest itinerari us heu de dirigir a www.esmuc.cat per a més informació.

Desitgem que aquest nou curs sigui un impuls per a la formació dels directors i directores i que això beneficiï el panorama general del cant coral.

Informació pràctica

Del divendres 5 al dilluns 8 de juliol de 2019. Quatre dies intensius amb un programa específic segons especialitat (cor infantil o cor adult) i nivell.

Inici el 5 de juliol a la tarda.
Horari lectiu: de 10 a 14h i de 16 a 19h.
Cada dia, a les 21h, Concert.

Descarrega’t l’horari del curs.

El curs es realitzarà a les instal·lacions de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), Edifici de L’Auditori, C/Padilla 155, 08013 Barcelona.

Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

Especialitats i nivells

logoBlue

COR INFANTIL

NIVELL INICIAL

Itinerari coordinat per l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) adreçat a mestres i professors/es per a enfocar el cant coral a l’aula.
·
Professors:
Gemma Tatay i Jaume Sala
·
Si esteu interessats en aquest itinerari podeu trobar més informació contactant directament amb l’Escola Superior de Música de Catalunya, visitant la web
www.esmuc.cat

logoYellow2

COR INFANTIL

NIVELL AVANÇAT

Destinat a directors/es de cor amb experiència coral. A partir d’un repertori proposat es treballarà el gest, dinàmiques d’assaig, recursos vocals per a infants i didàctica de la cançó. També es treballarà l’anàlisi tant des del punt de vista de director com el pròpiament musical i tots els aspectes relacionats amb la direcció d’un cor, a nivell humà i musical. Cada alumne actiu disposarà d’un temps per a treballar cada dia amb el cor pilot, amb prèvia preparació conjunta i valoració posterior.
·
Professora:
Elisenda Carrasco
·
Cor pilot:
Cor Infantil Sant Cugat

logoMagenta

COR MIXT

NIVELL MITJÀ

Adreçat a directors/es amb una certa experiència coral, professors/es de música de conservatori, escoles de música i mestres de música que dirigeixen corals. Treball de tècnica de direcció (gest), pràctiques de direcció amb pianista i cor pilot, i anàlisi aplicada de les obres treballades. Orientacions per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat. Treball de dinàmiques d’assaig.
·
Professors:
Pere Lluís Biosca i Jordi Lluch
·
Cor pilot:
Cantaires del Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal i de PAX – Cor de Cambra de Sabadell

logoGreen

COR MIXT

NIVELL AVANÇAT

Adreçat a directors/es actius i amb una sòlida experiència coral i estudiants avançats de direcció.
Treball de tècnica de direcció (gest), pràctiques de direcció amb pianista i cor pilot, i anàlisi aplicada de les obres treballades. Orientacions per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat.
Treball de dinàmiques d’assaig.
·
Professor:
Josep Vila i Casañas
·
Cor pilot:
Cor Bruckner Barcelona

Sessions especials obertes

06/07/2019 a les 16h
Escola Superior de Música de Catalunya
06/07/2019 a les 18h
Escola Superior de Música de Catalunya
07/07/2019 a les 17.30h
Escola Superior de Música de Catalunya

Concerts

CONCERT INAUGURAL

COR INFANTIL SANT CUGAT, CANTAIRES DEL COR ALBADA DE L'AGRUPACIÓ COR MADRIGAL I DE PAX - COR DE CAMBRA DE SABADELL, COR BRUCKNER BARCELONA
Divendres 5 de juliol de 2019 a les 21h - Parròquia de Sant Gaietà (Barcelona)
Donatiu: 5€

COR FRANCESC VALLS

Dissabte 6 de juliol de 2019 a les 21h
Parròquia de Sant Gaietà (Barcelona)
Donatiu: 5€

COR DE NOIES DE L'ORFEÓ CATALÀ

Diumenge 7 de juliol de 2019 a les 21h
Parròquia de Sant Gaietà (Barcelona)
Donatiu: 5€

CONCERT DE CLOENDA

ALUMNES DEL CURS AMB ELS CORS PILOT
Dilluns 8 de juliol de 2019 a les 18:30h
ESMUC (Barcelona)
Entrada: Gratuït

Tancar menú