COR INFANTIL / VEUS BLANQUES

Nivell mitjà/avançat

Elisenda Carrasco i Ribot

Va començar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va acabar els graus superiors de Composició i Instrumentació i de Direcció d’Orquestra, així com el de Pedagogia Musical en l’especialitat de Cant Coral. En el camp de la direcció, s’ha format amb S. Johnson, L. Heltay, J. Prats, P. Cao, H. Rilling i F. Bernius. També amb els mestres G. Hollerung i J. Frihsmund a Alemanya, becada per l’associació Musica Mundi. Des de fa més de 30 anys, es dedica al món de la pedagogia, principalment al treball amb veus blanques. En aquesta àrea, destaca la seva tasca a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Ha estat convidada en diverses ocasions per Europa Cantat i Arbeitskreis Musik in der Jugend a impartir tallers corals; també a Veneçuela, a través de la Schola Cantorum de Caracas i el FESNOJIV, per realitzar cursos de didàctica i direcció i tallers amb nens. Durant més de quinze anys ha estat la directora musical del projecte Òpera a Secundària, que organitzen conjuntament el Gran Teatre del Liceu i la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Durant disset anys va ser la directora artística i musical del Cor infantil de l’Orfeó Català del Palau de la Música de Barcelona; i ha dirigit, durant quatre temporades, el cor mixt Lieder Càmera. 
És codirectora del programa Cantània a L’Auditori de Barcelona, on també col·labora habitualment amb d’altres projectes musicals vinculats a l’OBC . És professora de l’ESMUC de Didàctica del Conjunt Coral i dirigeix el Cor Infantil Sant Cugat, el Cor Canta i el cor femení Voxalba.

COR MIXT

Nivell mitjà

Pere Lluís Biosca

Considerat com un dels directors catalans de música vocal amb més projecció, Pere Lluís Biosca manté una intensa activitat com a director i pedagog de la direcció coral. Es formà a Barcelona amb Mireia Barrera, Josep Vila i Pierre Cao i a Hèlsinki amb Matti Hyökki. La seva discografia es centra en compositors catalans del barroc; Mir i Llussà i Tomàs Milans amb l’ensemble vocal La Xantria i Joan Cererols amb el Cor de Cambra Francesc Valls. Participa regularment en diversos festivals i cicles de concerts, dirigint repertori que comprèn des del renaixement fins a la música actual. Fins al 2016 ha estat titular del Cor de Cambra ARSinNOVA de Barcelona, -Premio Nacional de Canto Coral (Gijón 2013). Com a director convidat (2015) al Cor de Noies de l’Orfeó Català va oferir diversos concerts dedicats a la música d’Arvo Pärt, rebent consells del mateix compositor. També ha treballat en produccions del Gran Teatre del Liceu preparant les parts corals de diverses òperes. Actualment és director titular del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i del Cor Madrigal de Barcelona i professor de direcció coral de l’Escola Superior del Taller de Músics.

Jordi Lluch

Ha realitzat estudis superiors de composició i instrumentació i de direcció d’orquestra al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Com a cantant, ha participat en diferents formacions vocals: Coral Càrmina, Cor Madrigal, Capella de Santa Maria del Mar… Ha exercit també de professor de Pedagogia de la Música a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). En el camp de la direcció coral, es va formar amb Mireia Barrera i Pierre Cao principalment i també amb mestres com Manel Cabero, John Poole, Carl Hogset, Johan Dujck, Martín Schmidt, Josep Vila… Actualment és coordinador i professor de direcció coral en els cursos que organitza la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals) en la demarcació del Barcelonès. Ha impartit altres tallers i cursos de direcció i, darrerament, ha fet de preparador del cor al projecte “El Cor Canta”, a Barcelona. Ha dirigit diferents formacions vocals al Maresme, al Vallès, al Gironès i al Barcelonès. Ha gravat el disc “Les set paraules de Crist a la Creu”, de Cristòfor Taltabull, dirigint l’Orquestra de Cambra de Granollers, el Cor Ciutat de Mataró i el tenor Josep Fadó, editat per Audiovisuals de Sarrià. Del mateix compositor, ha recuperat l’obra “El Misterio de la Redención”, que ha reestrenat recentment amb l’Orquestra Terrassa 48, i també ha gravat el disc “Cantem Àfrica”, emmarcat en un projecte de cooperació amb països com el Senegal i Moçambic.
Actualment dirigeix la Coral Regina de Manlleu, la Coral Belles Arts de Sabadell i és fundador i director del Cor Ciutat de Mataró.

COR MIXT

Nivell avançat

Mireia Barrera

Nascuda a Terrassa i formada al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, va estudiar a l’Escola Internacional de Cant Coral de Namur (Bèlgica) amb Pierre Cao. També ha participat en diferents cursos impartits per M. Cabero, E. Ribó i L. Héltay. Paral·lelament va fer estudis de cant amb M. Dolors Aldea.

Ha estat directora titular del Coro Nacional de España, la Capella de Música de Santa Maria del Mar i fins al desembre del 2005 va dirigir el Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, del qual va ser fundadora. Des del 1993 fins a l’agost del 2019 va ser la directora titular del Cor Madrigal de Barcelona. La temporada 2020-21 és la principal directora convidada del Coro de la Comunidad de Madrid.

També ha estat directora convidada i ha col·laborat amb l’Orquesta Nacional de España, ONCA, Orquestra Barroca Catalana, Ensemble Residencias, el conjunt BCN216, Cor de Cambra del Palau de la Música i Coro de la RTVE. Ha col·laborat en nombroses ocasions amb el Gran Teatre del Liceu i va participar en les produccions de les òperes Brundibár i Eco, en col·laboració amb l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

La seva relació amb el Coro Nacional de España va començar la temporada 2004-05 i des del setembre del 2005 fins al juny del 2010 en va ser la directora titular. Amb el Coro Nacional ha fet gires per tot Espanya, a més d’Alemanya, Romania, Àustria i els Estats Units. I va impulsar la creació del Ciclo Coral del Coro Nacional de España a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid.

El mes d’octubre del 2012 es va presentar al capdavant del Barcelona Ars Nova, ensemble vocal professional creat a Barcelona en el marc del projecte Misses Polifòniques. Els darrers anys l’activitat de la formació s’ha ampliat i darrerament ha actuat a l’Auditorio de Galicia o Baluarte de Pamplona, i ha protagonitzat la gira “Concerts als monestirs de Catalunya”.

En l’àmbit docent ha estat professora de direcció coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (2002-2005). També ha impartit cursos per a la FCEC, així com en diferents ciutats de l’Estat.

Cal destacar el seu interès pel diàleg entre la música i altres disciplines artístiques, que l’ha dut a col·laborar amb diversos artistes, com Perejaume o les companyies de dansa IT Dansa i Santamaría.

El 2014 la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Nacional de Cultura. El 2019 va ser la directora titular del Cor Jove Nacional.