COR INFANTIL

Nivell avançat

Elisenda Carrasco

Va començar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va acabar els graus superiors de Composició i Instrumentació i de Direcció d’Orquestra, així com el de Pedagogia Musical en l’especialitat de Cant Coral. En el camp de la direcció, s’ha format amb S. Johnson, L. Heltay, J. Prats, P. Cao, H. Rilling i F. Bernius. També amb els mestres G. Hollerung i J. Frihsmund a Alemanya, becada per l’associació Musica Mundi. Des de fa 30 anys, es dedica al món de la pedagogia, principalment al treball amb veus blanques. En aquesta àrea, destaca la seva tasca a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Ha estat convidada en diverses ocasions per Europa Cantat i Arbeitskreis Musik in der Jugend a impartir tallers corals; també a Veneçuela, a través de la Schola Cantorum de Caracas i el FESNOJIV, per realitzar cursos de didàctica i direcció i tallers amb nens. Durant més de quinze anys ha estat la directora musical del projecte Òpera a Secundària, que organitzen conjuntament el Gran Teatre del Liceu i la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Durant disset anys va ser la directora artística i musical del Cor infantil de l’Orfeó Català del Palau de la Música de Barcelona; i ha dirigit, durant quatre temporades, el cor mixt Lieder Càmera. Habitualment col·labora amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona participant en la formació de docents, i és la codirectora del programa Cantània. Des d’aquesta temporada 2018-2019 és professora de l’ESMUC de Didàctica del Conjunt Coral. Actualment, i des de la seva creació fa més de vint-i-cinc anys, dirigeix el Cor Infantil Sant Cugat i, des del 1999, el cor femení Voxalba. 

COR MIXT

Nivell mitjà

Pere Lluís Biosca

Considerat com un dels directors catalans de música vocal amb més projecció, Pere Lluís Biosca manté una intensa activitat com a director i pedagog de la direcció coral. Es formà a Barcelona amb Mireia Barrera, Josep Vila i Pierre Cao i a Hèlsinki amb Matti Hyökki. La seva discografia es centra en compositors catalans del barroc; Mir i Llussà i Tomàs Milans amb l’ensemble vocal La Xantria i Joan Cererols amb el Cor de Cambra Francesc Valls. Participa regularment en diversos festivals i cicles de concerts, dirigint repertori que comprèn des del renaixement fins a la música actual. Fins al 2016 ha estat titular del Cor de Cambra ARSinNOVA de Barcelona, -Premio Nacional de Canto Coral (Gijón 2013). Com a director convidat (2015) al Cor de Noies de l’Orfeó Català va oferir diversos concerts dedicats a la música d’Arvo Pärt, rebent consells del mateix compositor. També ha treballat en produccions del Gran Teatre del Liceu preparant les parts corals de diverses òperes. Actualment és director titular del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i professor de direcció coral als cursos de la FCEC i de l’Escola Superior del Taller de Músics. A partir del setembre del 2019 assumirà la direcció del Cor Madrigal de Barcelona. 

Jordi Lluch

Ha realitzat estudis superiors de composició i instrumentació i de direcció d’orquestra al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Com a cantant ha participat en diferents formacions vocals: Coral Càrmina, Cor Madrigal, Capella de Santa Maria del Mar… Ha exercit també de professor de Pedagogia de la Música a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). En el camp de la direcció coral es va formar amb Mireia Barrera i Pierre Cao principalment i també amb mestres com Manel Cabero, John Poole, Carl Hogset, Johan Dujck, Martín Schmidt, Josep Vila… Actualment és coordinador i professor de direcció coral en els cursos que organitza la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals) en la demarcació del Barcelonès. Ha dirigit diferents formacions vocals al Maresme, al Vallès, al Gironès i al Barcelonès. Ha gravat el disc “Les set paraules de Crist a la Creu”, de Cristòfor Taltabull, dirigint  l’Orquestra de Cambra de Granollers, el Cor Ciutat de Mataró i el tenor Josep Fadó, editat per Audiovisuals de Sarrià i també el disc “Cantem Àfrica”, emmarcat en un projecte de cooperació amb països com el Senegal i Moçambic. Actualment dirigeix la Coral Regina de  Manlleu, la Coral Belles Arts de Sabadell i és fundador i director del Cor Ciutat de Mataró.

COR MIXT

Nivell avançat

Josep Vila i Casañas

Director, compositor i pedagog nascut a Sabadell l’any 1966. És director del Cor Lieder Càmera i també ha estat director titular de l’Orfeó Català (1998-2016), del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2011-2016) i del Cor de la Radiotelevisió Espanyola (2007- 2010). Ha col·laborat puntualment amb formacions com el Coro Nacional de España, el Cor de la Ràdio de Suècia, l’Orfeón Donostiarra, el Cor de l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest, el Coro Juvenil Nacional Simón Bolívar de Veneçuela, la Orquesta de Radiotelevisión Española,  l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Clàssica Nacional d’Andorra, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Orquesta Sinfónica de Málaga. En la seva faceta de preparador de cor ha treballat al costat de les principals batutes del panorama internacional: Daniel Barenboim, Daniele Gatti, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Marc Minkowski, Jean-Christophe Spinosi, René Jacobs, Lorin Maazel, Helmuth Rilling i Franz Brüggen, entre d’altres. És autor d’un ampli catàleg de música vocal i instrumental i, des del 2005, és professor de direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya. També imparteix regularment tallers, seminaris i masterclasses a diverses ciutats europees i llatinoamericanes.

Tancar menú