Programa

Us presentem el 5è Curs d’Estiu de Direcció Coral que se celebrarà a Barcelona del 3 al 7 de juliol del 2024. 

El 2019, la FCEC i el SCIC van decidir sumar esforços per crear un curs que parteix de dues idees principals. En primer lloc, la de crear un marc de treball diferent dels cursos regulars que ambdues federacions desenvolupen des de ja fa anys: un curs d’estiu i de format intensiu que ofereixi un nou espai de formació per a persones amb experiència en la direcció coral. I, en segon lloc, la de sumar recursos per crear un curs de direcció transversal, un curs on cada alumne podrà escollir la seva especialitat i nivell, però que també oferirà sessions conjuntes que busquen ampliar la formació en totes les facetes de la direcció i en diversitat pròpia del món coral. 

El curs ofereix dos nivells enfocats a la direcció de cor mixt i un nivell enfocat a la direcció de cor infantil o de veus blanques. Aquest any estem molt il·lusionats de rebre a María Guinand (VEN) com a professora del nivell avançat de cor mixt. Elisenda Carrasco impartirà el grup de nivell mitjà-avançat de cor infantil, i Pere Lluís Biosca i Jordi Lluch el grup de nivell mitjà de cor mixt. Tots els grups comptaran amb cor pilot i pianista repertorista diaris. El curs també ofereix un nivell inicial, que imparteixen Elisenda Carrasco, Pere Lluís Biosca i Jordi Lluch, per a totes les persones que vulguin introduir-se a la direcció, tant de cor mixt com de cor infantil.

A més, es realitzaran tallers i sessions obertes sobre temes específics relacionats amb el cant coral.

Després de l’èxit de les tres anteriors edicions, estem expectants per rebre-us a la cinquena edició del curs!

Informació pràctica

CALENDARI

Del dimecres 3 al diumenge 7 de juliol de 2024.

HORARI

PROPERAMENT

DESCARREGA’T L’HORARI DEL CURS

UBICACIÓ

IEA Oriol Martorell (Barcelona)

Especialitats i nivells

Nivell inicial

Per a persones que vulguin introduir-se a la direcció, tant de cor mixt com de cor infantil.

Professorat

Jordi Lluch
Pere Lluís Biosca
Elisenda Carrasco

Cor pilot

Pendent de confirmació

Nivell mitjà: cor mixt

Adreçat a directors/es amb una certa experiència coral, professors/es de música de conservatori, escoles de música i mestres de música que dirigeixen corals. Treball de tècnica de direcció (gest), pràctiques de direcció amb pianista i cor pilot, i anàlisi aplicada de les obres treballades. Orientacions per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat. Treball de dinàmiques d’assaig.

Professorat

Jordi Lluch
Pere Lluís Biosca

Cor pilot

Pendent de confirmació

Nivell mitjà-avançat: Cor infantil

Destinat a directors/es de cor amb experiència coral i formació prèvia en direcció. A partir d’un repertori proposat es treballarà el gest, dinàmiques d’assaig, recursos vocals per a infants i didàctica de la cançó. També es treballarà l’anàlisi tant des del punt de vista de director com el pròpiament musical i tots els aspectes relacionats amb la direcció d’un cor, a nivell humà i musical. Cada alumne actiu disposarà d’un temps per a treballar cada dia amb el cor pilot, amb prèvia preparació conjunta i valoració posterior.

Professorat

Elisenda Carrasco

Cor pilot

Pendent de confirmació

Nivell avançat: cor mixt

Adreçat a directors/es actius i amb una sòlida experiència coral i estudiants avançats de direcció. Treball de tècnica de direcció (gest), pràctiques de direcció amb pianista i cor pilot, i anàlisi aplicada de les obres treballades. Orientacions per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat. Treball de dinàmiques d’assaig.

Professorat

Maria Guinand

Cor pilot

Pendent de confirmació

Sessions complementàries

Properament

Concerts

PROPERAMENT