Programa

Us presentem el 4t Curs d’Estiu de Direcció Coral que se celebrarà a Barcelona el juliol del 2023. 

El 2019, la FCEC i el SCIC van decidir sumar esforços per crear un curs que parteix de dues idees principals. En primer lloc, la de crear un marc de treball diferent dels cursos regulars que ambdues federacions desenvolupen des de ja fa anys: un curs d’estiu i de format intensiu que ofereixi un nou espai de formació per a persones amb experiència en la direcció coral. I en segon lloc, la de sumar recursos per crear un curs de direcció transversal, un curs on cada alumne podrà escollir la seva especialitat i nivell però que també oferirà sessions conjuntes que busquen ampliar la formació en totes les facetes de la direcció i en diversitat pròpia del món coral. 

El curs ofereix dos nivells enfocats a la direcció de cor mixt i dos nivells enfocats a la direcció de cor de veus blanques. Aquest any estem molt il·lusionats de rebre a Ragnar Rasmussen (NOR) i Dénes Szabó (HU) com a professors dels nivells avançats de cor mixt i veus blanques respectivament. Els grups de nivell mitjà seran impartits, com sempre, per l’equip artístic del curs: Elisenda Carrasco (veus blanques/cor infantil) Pere Lluís Biosca i Jordi Lluch (cor mixt) Tots els grups comptaran amb cor pilot i pianista repertorista diaris. El curs també ofereix un nivell inicial per a totes les persones que vulguin introduir-se a la direcció, tant de cor mixt com de cor infantil.

A més, es realitzaran tallers i sessions obertes sobre temes específics relacionats amb el cant coral.

Després de l’èxit de les tres anteriors edicions, estem expectants per rebre-us a la quarta edició del curs!

Informació pràctica

Del dijous 5 al diumenge 9 de juliol de 2023. Quatre dies intensius amb un programa específic segons especialitat (cor de veus blanques/infantil o cor mixt) i nivell.

Inici el 5 de juliol a la tarda.

Horari lectiu:
– Dimecres 5 de juliol: de 16 a 19h
– Dijous 6, divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 de juliol: de 10 a 19h

DESCARREGA'T L'HORARI DEL CURS

DESCARREGA’T L’HORARI DEL CURS

Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona)

Especialitats i nivells

Nivell inicial

Per a persones que vulguin introduir-se a la direcció, tant de cor mixt com de cor infantil.

Professorat

Jordi Lluch
Pere Lluís Biosca
Elisenda Carrasco

Cor pilot

Sense cor pilot

Nivell mitjà: Cor infantil / Veus blanques

Destinat a directors/es de cor amb experiència coral. A partir d’un repertori proposat es treballarà el gest, dinàmiques d’assaig, recursos vocals per a infants i didàctica de la cançó. També es treballarà l’anàlisi tant des del punt de vista de director com el pròpiament musical i tots els aspectes relacionats amb la direcció d’un cor, a nivell humà i musical. Cada alumne actiu disposarà d’un temps per a treballar cada dia amb el cor pilot, amb prèvia preparació conjunta i valoració posterior.

Professorat

Elisenda Carrasco

Cor pilot

Cor Infantil Sant Cugat

Nivell mitjà: cor mixt

Adreçat a directors/es amb una certa experiència coral, professors/es de música de conservatori, escoles de música i mestres de música que dirigeixen corals. Treball de tècnica de direcció (gest), pràctiques de direcció amb pianista i cor pilot, i anàlisi aplicada de les obres treballades. Orientacions per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat. Treball de dinàmiques d’assaig.

Professorat

Jordi Lluch
Pere Lluís Biosca

Cor pilot

Cor pilot de cantants professionals

Nivell avançat: Veus blanques

Destinat a directors/es de cor amb una sòlida experiència coral i estudiants avançats de direcció. A partir d’un repertori proposat es treballarà el gest, dinàmiques d’assaig, recursos vocals per a infants i didàctica de la cançó. També es treballarà l’anàlisi tant des del punt de vista de director com el pròpiament musical i tots els aspectes relacionats amb la direcció d’un cor, a nivell humà i musical. Cada alumne actiu disposarà d’un temps per a treballar cada dia amb el cor pilot, amb prèvia preparació conjunta i valoració posterior.

Professorat

Dénes Szabó

Cor pilot

Cantemus

Nivell avançat: cor mixt

Adreçat a directors/es actius i amb una sòlida experiència coral i estudiants avançats de direcció. Treball de tècnica de direcció (gest), pràctiques de direcció amb pianista i cor pilot, i anàlisi aplicada de les obres treballades. Orientacions per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat. Treball de dinàmiques d’assaig.

Professorat

Ragnar Rasmussen

Cor pilot

Cor Madrigal

Sessions complementàries

Properament

Concerts

5 juliol 2023 · 21:00 h

Concert inaugural: Cantemus & Cor Madrigal

Ubicació: Basílica del Pi
Preu: Entrada gratuïta
9 juliol 2023 · 17:30 h

Concert de cloenda: alumnes & cors pilot

Ubicació: Escola Superior de Música de Catalunya
Preu: Entrada gratuïta